Ben je op zoek naar wat meer opbergruimte? Of kan jouw kamer wel een extra pronkstuk gebruiken? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een prachtige kast. Een ruimte of kamer in huis is namelijk niet compleet zonder een mooie kast voor al je kostbare spullen. Het is simpelweg onmisbaar bij het samenstellen van je interieur. Maar het prijskaartje hoeft natuurlijk de pret niet te bederven. Lees daarom hier de gids voor goedkope kasten

Goedkope kasten

diverse goedkope kasten in dit assortiment

Voor het vinden van de ultieme kast is het verstandig om te beginnen bij het uitkiezen van het soort materiaal. Wil je een stoere uitstraling of een klassieke? Ben je gek op hout of wil je dat de kast zoveel mogelijk uit glas bestaat? Mogen de spullen in de kast zichtbaar zijn of wil je alles wegwerken voor een opgeruimde uitstraling? Als je voor het goedkoopste materiaal wilt gaan zijn een stoffen of een kunststoffen kast de beste optie. Deze zijn meestal verkrijgbaar in verschillende indelingen, afmetingen en kleuren. Pluspunt: De stoffen en kunststoffen kasten zijn gemakkelijk te verplaatsen. Ga je toch liever voor een houten kast? Dan is grenenhout een goedkopere soort. 

Verschillende soorten kasten

Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende kasten, wat de keuze alleen maar nog lastiger wordt. Denk aan kasten die speciaal voor het opbergen van je kleding bedoeld zijn. Hierbij is het handig om een spiegel in of op de kast te hebben, zo kun je elke dag je outfit bekijken. 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten kasten. 

Goedkope dressoirs

Neem bijvoorbeeld een dressoir. Deze werd vroeger vooral gebruikt servies en tafelgerei, maar tegenwoordig wordt deze kast ook gebruikt voor het opbergen van bordspellen, speelgoed of boeken. Je kunt een dressoir ook gebruiken als een handig en mooi tv-meubel. Het leuke aan een dressoir is dat je niet alleen in de kast maar ook op de kast spullen kunt zetten zoals een vaas. 

Goedkope nachtkastjes

Een erg handig en leuke toevoeging aan je interieur zijn nachtkastjes. Vaak staan deze aan beide zijden van het bed om boeken, een glaasje water of je mobiel op te leggen. Nachtkastjes komen tegenwoordig in alle vormen en maten en zijn daarom een leuke manier om iets speciaals toe te voegen aan het interieur van je slaapkamer. Je kunt ook makkelijk zelf bepalen hoeveel geld je kwijt wilt zijn aan een nachtkastje aangezien er zoveel soorten zijn. 

Veelzijdige boekenkasten 

Naast lage kasten zoals een nachtkastje en een dressoir heb je natuurlijk ook hoge kasten die kunnen worden gebruikt als pronkstuk van de woonkamer. Een boekenkast is een perfect voorbeeld daarvan. Naast de prachtige boeken die je erin kwijt kunt, is deze kast ook zeker geschikt voor het opbergen van Cd’s, vazen of snoeppotjes. Een boekenkast hoeft ook zeker niet duur te zijn. Je kunt namelijk alle kanten opgaan met deze kast. Neem je wel of geen deuren, kies je voor veel glas of juist niet, wil je een grote of een kleine boekenkast? De keuze is aan jou.  

Jouw droom kast voor een koopje