In een wereld waarin massaproductie eigenlijk gewoon de norm is geworden, is het steeds moeilijker aan het worden om nog echt onderscheidend te zijn. Zeker wanneer het gaat om bijvoorbeeld de inrichting van een woning moet je steeds verder zoeken om iets origineels te vinden. Toch is er nog altijd van alles mogelijk op dit gebied. Er zijn zeer veel leuke aanbieders van bijzonder designmeubels te vinden. Daarmee kun je leuke combinaties maken en jouw woning geheel uniek en eigen maken. Er zijn vele voorbeelden van hoe je dat heel gemakkelijk kunt doen. Zolang je maar op een aantal zaken let.

Inspiratie opdoen
Allereerst is het belangrijk om inspiratie op te doen. Kijk daarom ook eens wat verder dan de gidsen van de bekende ketens. Laat je ook niet te snel verleiden tot dat wat je in magazines ziet. Zoek ook zelf naar iets aparts. Je kunt bijvoorbeeld ook eens een beurs bezoeken. Daar komen ontwerpers bijeen en kan je unieke meubelstukken zien. Ook kan je gewoon eens zelf op onderzoek uitgaan. Veel designers hebben ook zelf een portfolio online staan. Daar kan je zien wat zij zoal maken. Probeer daarbij ook de functie van de meubels in het achterhoofd te houden. Uitstraling en praktisch gebruik zijn beide belangrijk.

Verhuizen van meubels
Wanneer je een nieuw meubel hebt gevonden waar je verliefd op bent zul je hem ook moeten verhuizen. Je kunt natuurlijk zelf gaan sjouwen, maar je kunt hem ook laten bezorgen. Zeker wanneer het gaat ommeerdere meubels of een hele inboedel kan het heerlijk zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zoek dan wel een betrouwbaar en erkende verhuisbedrijf om eventuele misstanden te voorkomen.

Zitmeubels
Veel ontwerpers richten zich op zitmeubilair. Niet alleen stoelen voor een zithoek, maar zeker ook eetkamerstoelen zijn dankbare items waar ontwerp op wordt losgelaten. Zo kunnen de stoelen een dubbele functie krijgen. Ze zijn dan niet alleen bruikbaar voor wanneer er gegeten moet worden. Ook kan je ze dan aanschuiven wanneer je meer zitplekken in bijvoorbeeld de woonkamer wil creƫren. Door de vormgeving zijn de stoelen namelijk meer dan praktisch alleen, het ziet er ook gewoon goed uit. Bovendien zijn ze vaak op een manier vormgegeven die ook zorgt dat er ontspannen gezeten kan worden. Dit is natuurlijk een voorname functie van een stoel.

Simpel houden
Waar nog wel eens een vergissing in wordt gemaakt, is de manier waarop meubels worden vormgegeven. Uiteindelijk is simpel houden vaak het beste devies voor een ontwerper. Natuurlijk moet het er mooi uitzien, maar ingewikkelde meubels hoeven daar niet perse de norm voor te zijn. Simpele stukken waarbij vooral ook op kleur wordt gefocust zijn zeer trendy. Dit is een veel gemakkelijkere en toegankelijkere manier om saaiheid in je interieur tegen te gaan. Wanneer je dus stukken gaat uitzoeken, dan is dit wel iets om rekening mee te houden. Simpele stukken zijn vaak ook meer tijdloos.

Hoekje voor hoekje
Wanneer je besluit om je huis een nieuwe, aparte uitstraling te geven, dan is het een goed idee om dit stap voor stap te doen. Pak iedere keer een nieuw hoekje van je kamer of huis aan. Je kunt het bijvoorbeeld opbouwen rondom een accessoire. Zo zijn bijvoorbeeld vintage platenspelers helemaal populair op dit moment. Dat is een mooie gelegenheid om er een leuke aparte kast bij te zoeken en hier samen een nieuwe hoek in je woonkamer mee te maken. Zo bouw je langzaam maar zeker je eigen interieur op en kan je ook blijven ontwikkelen.

Neem de tijd
Origineel zijn kost vooral tijd. Neem die dus ook. Je zal goed moeten zoeken en soms ook op onverwachte plekken moeten kijken. Je komt niet altijd iets tegen en je vindt juist de leukste dingen als je er niet naar zoekt. Zo kan je jouw huis ontwikkelen tot iets wat helemaal alleen van jou en je gezien is. Een unieke verzameling van meubelstukken die je nergens anders vindt zal dan samen het hart van jouw leven vormen. Je zal zien dat het hebben van geduld zeer goede resultaten oplevert.

 

 

Onderscheidend met meubels