Muurstickers zijn ontzettend populair. Een sticker op de muur is een simpele manier om een saaie kamer op te vrolijken. Tegenwoordig zijn ze in allerlei leuke vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Je kunt ze ook online bestellen en zelf aanpassen, bijvoorbeeld met een eigen tekst en muursticker naam. Daarom zijn de stickers ook zo gewild. Helaas gebeurt het vaak dat de stickers niet goed worden aangebracht op de muur. Als je niet goed weet hoe je een sticker op de muur plakt, kan het snel mis gaan of de sticker laat al binnen het eerste jaar los. Terwijl het plakken niet eens zo moeilijk is als je wat tips hebt waarmee je aan de slag kunt. Dan is zelfs de grootste muursticker met veel details een eitje!

Met schilders tape een muursticker opplakken

Het aanbrengen van een muursticker

Een sticker aanbrengen op een muur met reliëf is niet aan te raden. Het zal namelijk nooit helemaal mooi strak zitten en daardoor kan de sticker eerder los gaan zitten. Ook is het belangrijk om te zorgen dat de muur al eens is voor behandeld. Met bijvoorbeeld simpele muurverf of voorstrijkmiddel. Is dit niet het geval, en plak je direct op een kale betonnen muur of gipswand, dan hechte de sticker amper en heeft het geen grip. De sticker kan ook minder lang houden als de ondergrond krijtverf is.

Tips voor het aanbrengen van een muursticker

Plakinstructies voor je muursticker

Doorloop de volgende instructies voor het opplakken van de muursticker.

Voorbereiding

Een muursticker wordt aangebracht op een vlakke, schone muur. Neem de muur voor het beplakken af met een vochtige doek of stofdoek. Het is het handigste om schilders tape en een schaar bij de hand te houden. Daarnaast een plastic kaartje of pasje om over het transferpapier te strijken.

Plakken

  1. Plak met schilders tape op de hoekjes de sticker op de plaats waar je ‘m wilt hebben, het transferpapier naar buiten toe gericht.
  2. Plak halverwege de sticker een hele strook schilders tape over de hele sticker (verticaal bij een horizontale sticker en horizontaal bij een verticale sticker).
  3. Haal de vastgeplakte hoekjes van één kant los en haal het stickervel tot de tape rand los.
  4. Knip de losse helft stickerpapier eraf en strijk vanaf het midden de sticker op de muur. Strijk daarna met een pasje of ander plastic kaartje het transferpapier glad.
  5. Herhaal de laatste stap voor de andere kant.
  6. Strijk het transferpapier nog één helemaal glad met het plastic kaartje en haal daarna het transferpapier los.

In deze video kun je de stappen nog eens goed bekijken:

Onderhoud van de muursticker

Wil je de muur afnemen? Probeer dat dan deppend te doen met een schone doek. Als je veegt of schrobt, is de kans groot dat een hoekje van de sticker omhoog krult.

Volg deze tips en je zult jaren kunnen genieten van jou zelf geplakte muursticker! Wil je naast een muursticker nog andere manieren op je woning op te fleuren? Lees dat snel verder bij mij andere artikelen!

Hoe breng je een muursticker aan? Plakinstructies en tips