Je hebt het opfleuren van je woning misschien wel eens uitgesteld. Soms weet je het ook gewoon niet meer en heb je alles al uitgeprobeerd. Althans, dat denk je! Want met deze makkelijke manieren om je huis op te fleuren, zie jij het weer helemaal zitten.

Alle accessoires vervangen

Dit wordt wel eens zwaar onderschat, want de meeste accessoires in je huis zijn natuurlijk relatief klein in het grote geheel. Vaak blijf je ook dezelfde accessoires gebruiken. Maar moet jij eens opletten als je ze allemaal vervangt. Dan heb je een hele andere woning. En daarvoor hoef je geen nieuwe bank te kopen of zware dingen te verplaatsen. Vervang je accessoires en zie wat het met je woning doet!

Kunst lenen voor het oplaeuken van je woning

Kunst lenen

Je kunt natuurlijk een schilderijen of anders kunst object kopen. Maar het is veel voordeliger om kunst te lenen. Laatst heb ik bij een kunstuitleen in Rotterdam een prachtig schilderij geleend voor boven de bank. Naast dat het beter voor je portemonnee is, is het ook veel leuker om af en toe te wisselen van wat je aan de muur hebt hangen. Zo kun je de kunst gemakkelijk mee laten veranderen met je inrichting en interieur zonder dat je de kunst zelf hoeft te verkopen. Kunst is een hele makkelijke manier om sfeer te creëren in je woning.

Met licht spelen

Lichtinval verandert een hele kamer. Kijk daarom eens naar de lampen, maar ook naar de gordijnen, luxaflex en vitrage. Je kunt variëren met raamdecoratie en lichtbronnen net zolang tot het licht perfect is. En een schemerlampje heeft natuurlijk veel meer sfeer dan een paar TL-balken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze industriële lampen. Probeer wat dingen uit en maak daarna keuzes!

Je woning opfleuren met planten

Planten om je kamer op te vrolijken

“Plants are friends” zei een wijs iemand ooit. En dat kun je op heel veel manieren interpreteren, want planten zijn echt goed voor je. Ten eerste hebben planten een kalmerend effect en verlagen dus je stressniveau. Ten tweede geven ze de kamer extra sfeer. Je hebt ook een betere nachtrust met planten in je slaapkamer. Ze verbeteren namelijk de luchtkwaliteit. En zo kan ik nog wel even door gaan. Het fris groen van planten doet elk interieur goed.

Vloerkleed voor het opfleuren van je woning

vloerkleed voor sfeer in je huis

Met een vloerkleed vul je op een leuke manier een flink stuk oppervlakte met sfeer. Kies een materiaal dat bij jouw interieur past in een kleur die jij wilt. Door deze makkelijke toevoeging aan een kamer, creëer je in één klap meer ambiance in de ruimte met een tapijtje.

Makkelijke manieren voor het opfleuren van je woning
Getagd op: