Als huiseigenaar kan je op diverse manieren werken aan de duurzaamheid van je woning. Men kiest bijvoorbeeld voor zonnepanelen op het dak of isolatie van het huis. Binnen isolatie heb je meerdere effectieve opties. Eén van de meest kosten efficiënte vormen is de spouwmuurisolatie. Deze variant van isolatie is goedkoop, eenvoudig te plaatsen en je beschikt direct over alle voordelen die isolatie met zich meebrengt. Je woning blijft aanzienlijk warmer, ook tijdens de koude maanden, en je hoeft zodoende veel minder een beroep te doen op energie, waardoor je goedkoper uit bent.

De spouwmuur isoleren: hoe werkt dat?

Wat is een spouwmuur? Veel woningen beschikken over een binnen- en buitenmuur, en de tussenruimte van deze beide muren noemt men de spouw. Deze spouw heeft van zichzelf al een isolerende functie, en het houdt vocht buiten de deur. Desondanks zorgt de koele lucht die door deze ruimte stroomt voor koude luchtstromen in je huis, en dat is precies waar isolatie het verschil maakt. Hierdoor behoren koude luchtstromen van buiten tot het verleden. Vraag je jezelf af of je een spouwmuur hebt? In vrijwel elke woning is dit terug te vinden, en daarom kom je vermoedelijk zelf ook in aanmerking voor spouwmuur isolatie. Over het algemeen beschikt elke naoorlogse woning over een spouwmuur.

Isoleren van de spouwmuur 

Stel dat je over een spouwmuur beschikt: wat is het belangrijkste voordeel van isolatie? De nadelige gevolgen van het ontbreken van spouwmuur isolatie merk je voornamelijk tijdens de wintermaanden, wanneer een koude wind op de spouwmuur kan zorgen voor koele luchtstromen in huis. Hierdoor stijgen de stookkosten om de ruimtes in je huis te verwarmen. Door de spouwmuur te isoleren voorkom je de koele luchtstromen, en dat levert een aanzienlijk rendement op ten opzichte van de andere vormen van isolatie.

Spouwmuur isolatie

De investering in de isolatie van je spouwmuur verdient zichzelf snel terug. Niet alleen dalen je vaste stookkosten, maar je woning stijgt in waarde op de huizenmarkt. Waar het energielabel steeds belangrijker wordt bij de waardering van de woningwaarde, is spouwmuur isolatie in Den Haag een comfortabele, duurzame en kosten efficiënte investering.   

Spouwmuur isolatie: effectief isoleren van je woning
Getagd op: