Een vloer van epoxy giethars is veelzijdig, modern, en past bij elke interieurstijl. Je hebt vast wel al eens gehoord van een deze sexy vloer. Het is een dik, plastic achtig mengsel waarmee je een strakke vloer legt in garages, grote showrooms, ziekenhuizen, en distributiecentra. Maar sinds een aantal jaren hebben interieurontwerpers deze industriële vloer ook ontdekt. 

Je ziet een vloer van epoxy giethars steeds vaker verschijnen in trendy restaurants en moderne winkels. Architecten en designers gebruiken deze vloer ook omdat het ideaal is om ingewikkelde renovatie uitdagingen op te lossen. Het is vaak een snelle en relatief goedkope oplossing als je een ongelijke vloer hebt in je pand. 

Epoxy giethars dekt gebreken in de bestaande vloer

Epoxy verbindingen staan bekend om hun vermogen om oppervlakken te egaliseren die anders moeilijk te behandelen zijn. Daarnaast is het een duurzame oplossing, en heb je een resultaat zonder naden. Dat heeft een moderne visuele aantrekkingskracht waar ontwerpers en architecten dol op zijn. Ook kan je creatief te werk gaan met de oneindige afwerking combinaties. Decoratieve chips van mica of kwarts kunnen aan het mengsel worden toegevoegd voor een eigentijdse uitstraling.

Snel, duurzaam en goedkoop

Epoxy giethars is een betaalbare optie vergeleken met traditionele oplossingen. Je hoeft de huidige vloer niet te verwijderen, en je hebt geen aankoop van duur materiaal als laminaat of tapijt. En, je hebt geen dure installatiekosten. Een gietvloer installeer je immers razendsnel met weinig personeel. 

De elastische polymeer coating is niet alleen schokbestendig, maar is ook bestand tegen aanzienlijk gewicht welke langdurig op de vloer rust. De treksterkte van deze lijmcoating onderscheidt het van andere coatings. Het heeft een elastisch vermogen waardoor er nooit scheuren ontstaan aan het oppervlak. Daarmee is dit een sterke en duurzame keuze. 

Epoxy giethars in je interieur

Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen

Een andere reden waarom deze coating zo geschikt is voor interieurs, is dat het haast geen onderhoud vergt. In tegenstelling tot een normale vloer, kun je het glanzende en gladde oppervlak van epoxy giethars gemakkelijk vegen en schoon houden. Of je nu kiest voor een dweil, bezem of stofzuiger, het reinigen van de vloercoating is een eenvoudig proces. Zelfs bacteriën, ziektekiemen, vuil en andere verontreinigingen hechten zich niet aan de coating. 

Als je kleine kinderen hebt, dan weet je dat die constant op de vloer aan het spelen zijn. Hoe schoner, hoe veiliger voor de kleintjes. Ze gaan met hun handen overal langs, en steken alles in hun mond. Omdat je de vloer zo hygiënisch schoon kan houden, weet je zeker dat je kinderen geen enge bacterien binnen krijgen. Met een tapijt is dat bijvoorbeeld geheel anders.

Epoxy giethars past in elk interieur
Getagd op: