Als je nog geen zonwering bij je huis hebt geïnstalleerd, ben je wel een beetje aan de late kant. De lente begint haast, en nu is het moment om dit te organiseren. Er zijn een aantal voordelen aan het hebben van een cassettescherm aan de zijkant van je huis. Een externe luifel weert de zon natuurlijk, maar het beschermt ook je tuinmeubels tegen zware regenbuien. Iets was in Nederland helaas vaak voorkomt.

Zonwering is de laatste jaren snel in populariteit gegroeid. Je ziet veel luifels, zonneschermen, screens en rolluiken door heel Nederland. Met temperaturen die deze zomer een hoogtepunt bereikten, waren degenen met een luifel dankbaar dat ze op tijd hadden geïnvesteerd. Die slimme mensen zaten heerlijk in de schaduw, te genieten van de zomer warmte. 

Het is nog niet te laat voor 2020, maar de tijd begint wel te dringen. Hier volgen alvast trend tips om te helpen een keuze te maken: 

Laat je zonwering op maat maken

Elk huishouden is uniek, en heeft verschillende behoeften wat betreft daglicht en zonnewarmte. Een op maat gemaakte oplossing zorg ervoor dat aan alle wensen en eisen wordt voldaan. Of je nou een onhandig gevormde luifel nodig hebt, of een bijzonder kleine ruimte hebt die je wilt beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Een erkende installateur kan een zonwering op maat maken zodat het perfect past bij jouw huis en woonwensen. 

zonwering trends van 2020

De kleur maakt het verschil

Het kiezen van de kleur van de luifel is erg belangrijk omdat deze zich aan de buitenkant van je huis bevindt. Het motief en de kleur van de externe luifel zorgen voor de eerste indruk van je huis. Het is het element welke je buren, familie en vrienden als eerste zien wanneer zij op bezoek komen en in de tuin zitten. 

Elke kleur en motief heeft zijn specifieke betekenis. Ook moet de zonwering in Zwijndrecht bij de stijl van de gevel passen. Het is bijvoorbeeld niet handig om een rode luifel op te hangen als de buitenkant van uw huis geel, bruin of wit is geverfd. Een effen kleur en de traditionele streep zijn nog steeds de meest populaire keuzes en ze zullen ook in 2020 de favoriet blijven.

Het ene materiaal is het andere niet

Veel zonweringen, luifels, knikarmen en cassettes worden gemaakt van canvas. Maar sinds een paar jaar is er een opmars geweest van glazen schermen. Ze zijn strak, stijlvol, en subtieler dan de standaard canvas luifel. Door de transparantie passen bij elke stijl van thuis. Ze zijn volledig waterdicht, en geeft de mogelijkheid om ´s nachts de sterren te zien. 

Omdat materiaal een belangrijke factor is voor zowel de prijs als de kwaliteit van het terrasscherm, is het belangrijk je goed te laten informeren door een expert. Iedereen heeft persoonlijke wensen, en er is altijd een oplossing voor elke portemonnee. 

Dit zijn de trends van 2020

Zonneschermen en luifels met een knikarm blijven in 2020 populair. Het is een integraal onderdeel van een mooi ontworpen tuin. Zeker omdat het Nederlandse weer onvoorspelbaar is, biedt een luifel de mogelijkheid om ook met minder lekker weer buiten te zitten. En op de hete dagen, ben je verzekerd van schaduw om lekker te kunnen genieten van de zomerdagen. 

Een andere trend is om een volledige buitenkamer door middel van een semi permanente zonneschermen. Het idee is om de woonkamer binnenshuis uit te breiden naar het terras of tuin. Zo krijg je een gevoel van een doorlopende en open woonruimte. Als je grote dubbele, of openslaande, deuren hebt, creëer dan een naadloze overgang van binnen naar buiten. 

  • Trend tip is om de tegels en bestrating te zo te coördineren dat het lijkt alsof binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Die illusie kan je natuurlijk ook creëren met decoratieve elementen als stoffering, gezellige kussens, buitenkleden en zachte verlichting.

  • Veel mensen laten een vaste zonwering aanbouwen, zodat ze een iets permanentere buitenruimte hebben. Dit kan bereikt worden door bijvoorbeeld een cassettescherm dat intrekbaar is. Voor de koude maanden kun je een infrarood verwarming in de overkapping laten installeren.

Vergeet de kinderen niet. Nu kinderen meer en meer tijd besteden aan hun mobiele telefoons, tablets, computers en tv’s, willen veel ouders hun kids aanmoedigen om buiten te spelen. Denk dus aan een ruimte voor de kinderen om buiten te spelen. Denks aan klimrekken, schommels, hangmatten, zandbakken en vijvers. Het gaat vooral om plezier en avontuur in uw buitenruimte. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, rotsen en bamboe zodat de speelelementen opgaan in de tuin.

Zonwering trends voor deze zomer
Getagd op: