Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt al jaren het aantal verhuizingen in Nederland bij. Volgens het CBS gaf 15 procent van de huishoudens in een zelfstandige woning aan in de voorgaande twee jaar te zijn verhuisd, zo’n 1.1 miljoen huishoudens. Dit is meer dan in 2012 en 2015, toen zo’n 13 procent van de huishoudens meldden te zijn verhuisd. Om te zorgen dat uw verhuizing vlekkeloos verloopt is het handig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Daarnaast gaan onderstaande vijf tips ook zeker helpen! 

Tip 1: Verhuis alleen spullen die u daadwerkelijk gebruikt

Hoe minder spullen u hebt, hoe minder lang de verhuizing duurt. Tijdens de verhuizing komt u er vaak achter dan u meer spullen hebt dan u denkt. Sommige van deze spullen heeft u misschien al geen jaren meer gebruikt. Daarom is een verhuizing een goed moment om na te denken of echt alle spullen waarde hebben en of u die spullen mee wilt nemen naar uw nieuwe huis. 

Tip 2: Label en nummer de dozen 

Voor deze tip mag u mij later bedanken. U zal namelijk enorm blij zijn als u de volgende tip opvolgt. U denkt nu misschien dat u wel onthoudt in welke verhuisdoos de pannen zitten. Of dat de glazen in de doos met roze tape zitten. Niets blijkt minder waar en na meerdere verhuisdagen bent u al snel vergeten wat er in de verhuisdoos zat. Het is een kleine moeite om even even op de doos te schrijven wat er in zit en naar welke ruimte deze moet in het nieuwe huis. Dit bespaart u een hoop frustraties. Bovendien weet u ook beter waar u moet beginnen met uitpakken. 

Tip 3: Vraag hulp 

Uiteraard wilt u niet alles in uw eentje doen tijdens de verhuizing. Iedereen kent tenslotte de gezegde: vele handen maken licht werk. Het is altijd handig om wat vrienden of familie te vragen die kunnen helpen tijdens de verhuizing. Uit ervaring weet ik dat drie tot zes mensen een perfect aantal is om de verhuizing goed en snel te laten verlopen.

verhuizen

Tip 4: Meet uw meubelen op

Er is niks vervelender dan erachter komen dat de die zware bank niet door de voordeur past. Om er zeker van te zijn dat uw meubelen door de deur, het raam of door het trapgat passen, is het handig om alle grote meubelen van te voren op te meten. Zodat u van te voren kunt beginnen met het demonteren van de meubelen. Dit voorkomt frustraties op het moment zelf en scheelt bovendien veel tijd. 

Tip 5: Regel de administratieve zaken 

Naast het verhuizen zelf is het ook belangrijk om alle administratieve zaken goed te regelen. Hierbij moet u onder andere denken aan adreswijzigingen naar personen en instanties, het aanpassen van verzekeringen (indien nodig), het uitzoeken wie de nieuwe netwerkbeheerder is voor gas, water en licht en tenslotte het inschrijven bij de nieuwe gemeente. 

Verhuizen in of naar Hellevoetsluis? 

Wilt u binnen Hellevoetsluis of naar Hellevoetsluis verhuizen? Flakkee Verhuizers is een specialist is verhuizen en zij helpen u graag om uw verhuizing goed, snel en zonder zorgen uit te voeren. Het verhuisbedrijf in Hellevoetsluis heeft daar een steunpunt waardoor wij een voordelig tarief aan kunnen bieden. Flakkee Verhuizers is specialist is meerdere soorten verhuizingen zoals: seniorenverhuizingen, bedrijfsverhuizingen, particuliere verhuizingen en internationale verhuizingen. 

Tips bij het verhuizen
Getagd op: